Stig Wahlström Elektronik AB, en del av tekniklösningskoncernen Addtech Nordic AB, tar ett strategiskt steg framåt genom en omprofiliering och officiellt namnbyte till Swelex AB. Denna förändring, som tillkännages idag, är ett resultat av flera års framgångsrika sammanslagningar där Satco Komponent AB och Jolex AB integrerats i Stig Wahlström Elektronik AB.

Under de senaste åren har de väletablerade bolagen Satco och Jolex fusionerats in i Stig Wahlström Elektronik. Den nya varumärkesprofilen och namnbytet till Swelex, som lanseras idag, representerar den synergi av expertis, kvalitet och vision de tre bolagen tillsammans står för.

Tommy Ahlsved, VD för Swelex, berättar om utvecklingen:

– I och med att vi nu kliver in i en ny era med ett markant utökat produktsortiment och fördjupad kompetens, har vi beslutat att omforma vår företagsidentitet till Swelex och därmed välkomna ett nytt kapitel. Swelex är ett resultat av den samlade erfarenheten från både Satco, Jolex och Stig Wahlström Elektronik.

Med Swelex går företaget in i ett nytt skede av integrerade lösningar och avancerad teknologi inom elektronikindustrin.

– Genom att kombinera de unika styrkorna och produktområdena hos våra ursprungliga företag är vi stolta över att kunna erbjuda en bredare och mer diversifierad palett av elektronikkomponenter och system. Vår nya gemensamma hemvist i Swelex symboliserar vårt förnyade åtagande att leverera produkter och tjänster av högsta kvalitet, säger Tommy Ahlsved.

Företagskulturen hos Swelex ska präglas av en orubblig strävan efter innovation och kvalitet. Från HVAC-lösningar designade för optimal termisk komfort, till spetskompetens inom sektorer som transport, energi, industri, medicinteknik, luftfart, rymd och försvar.

– Med vår nya identitet som Swelex ser vi fram emot att fortsätta bygga på vårt arv av framstående teknisk expertis, samtidigt som vi utforskar nya perspektiv och skapar framtidens elektroniklösningar, avslutar Tommy Ahlsved.

För mer information, kontakta:

Tommy Ahlsved, VD, Swelex AB
tommy.ahlsved@swelex.se